Marijke van Dijk

Auteur | Schrijfcoach | Spreker

Schrijver met een christelijke visie

Recensies

van nieuw naar oud

De vrouwe van Almarick

Vicky - maart 2019

Het was weer geweldig.

Ik heb het in een ruk uitgelezen. Zo spannend en boeiend vertelt. Zoals al de verhalen van Marijke van Dijk. Ik ga hem straks nog een keertje lezen, dan wat langzamer. Ik kan niet wachten op een nieuwe roman.


Rianne - april 2019

Echt een super leuk boek.

Ik vind dit echt een super leuk boek. Het is creatief en origineel. Dit boek leert je over de geschiedenis van de kruistochten wat in het eerste opzicht een beetje saai lijkt maar er zit een heel erg goed romantische verhaal in waardoor het alles behalve saai is. Het is spannend, zielig, romantisch, een beetje eng maar ook zo interessant. Het boek bestaat uit twee verhaallijnen waar steeds tussen gewisseld wordt. Hierdoor zitten er erg veel cliffhangers in het boek wat er voor zorgt dat je er in 1 keer door wilt blijven lezen. De hoofdlijn is vanuit de ogen van vrouwe Gwendalyn die leeft in de tijd kort na de eerste kruistocht. En het andere verhaallijn verteld het verhaal van de eerste kruistocht om Jeruzalem te veroveren. Wat ik ook super leuk vond aan dit boek is dat het einde alles is behalve datgene wat je verwacht.


Diane - mei 2019

Vijf dik verdiende sterren!

Allereerst de uitvoering van het boek; ik vond het een heel mooi boek om te krijgen met een net uitgevoerde tekening op de cover waardoor je goed in de sfeer komt van waar dit verhaal zich onder andere afspeelt. Verder is de eerste letter van elk hoofdstuk mooi uitgevoerd.

Dan het verhaal. Gwendalyn wordt uitgehuwelijkt maar haar huwelijk is geen lang leven gegund. Haar man moet meedoen met de kruistocht en komt niet meer terug. Gwendalyn heeft geen tijd om te rouwen maar moet op de vlucht voor ridder Rybald die haar wil hebben. Gwendalyn komt in Schotland terecht bij Aayden. Ze leeft daar verder onder de schuilnaam Fardau. Aayden neemt haar onder zijn hoede maar hij heeft ook zijn verhaal. Terwijl zij dichter en dichter naar elkaar toegroeien en samen de Heilige schriften vertalen (wat eigenlijk niet mag in die tijd) lees je steeds meer over wat er zich allemaal tijdens de eerste kruistocht heeft afgespeeld. Het verhaal van Fardau/Gwendalyn wordt afgewisseld met de belevenissen van Aayden en Almarick en hun vrienden tijdens de eerste kruistocht.

Bijzonder is dat het geen moment saai wordt maar dat je steeds nieuwsgieriger wordt naar het verhaal van Aayden, waarom verbergt hij zijn gezicht? Wat is er met Almarick, de man van Fardau gebeurd? Je krijgt van Marijke van Dijk steeds een stukje geschiedenis, overgoten met een mooi gedetailleerd verhaal en afgewisseld met de persoonlijke belevenissen van de mannen die de strijd aangaan. Met op het eind een complete plottwist die niemand verwacht had. Hoe mooi kan het zijn?

Verbijsterd las ik hoe wreed het eraan toeging tijdens de kruistocht. Zelfs Aayden, die echt vanuit zijn geloof deelnam twijfelt aan de heiligheid van deze tocht; de martelingen en moorden worden de lezer niet gespaard. Je leert de hoofdrolspelers steeds beter kennen en romantiek en spanning wisselen elkaar ook in Schotland af als Fardau belaagd wordt en ook hier weer in gevaar komt.

Ik vond het een mooi compleet verhaal, het deed me soms een beetje denken aan Belle en het Beest maar dan in de middeleeuwen. Ik genoot van de beschrijvingen van jurken en de omgeving en vond de tegenstellingen tussen de beschrijvingen in het Heilige land en Schotland erg mooi om te lezen. De een kleurrijk, de ander somber. De een koud, de ander warm. Ik baalde echt toen het boek uit was en kijk uit naar een nieuwe historische roman van Marijke van Dijk. Ze heeft wel bewezen dat ze dat kan schrijven. Daarom 5 dik verdiende sterren!
Het bevrijde hart

Recensie Biblion: D.E. Heerens november 2018

Een vaardig geschreven verhaal dat moeilijk weg te leggen is.


Na de dood van haar narcistische man Erwin staat Kirsten Beuvink alleen voor de zorg voor haar zoon en twee dochters. Als ze op een middag samen met haar zoon bij een bevriende weduwe komt, treft ze de vrouw half ontkleed aan, terwijl de daders nog in huis zijn. Die proberen zich vervolgens ook aan Kirsten te vergrijpen, maar haar zoon voorkomt dat en ze vluchten. Uit angst dat de daders terugkomen om wraak te nemen, trekken Kirsten en de kinderen in bij de weduwe. Zo komt Kirsten weer in contact met Marius, de zoon van de weduwe en een oude vriend. Er bloeit iets tussen hen op, maar Kirsten worstelt met haar zelfbeeld en vindt het moeilijk om opnieuw lief te hebben en te vertrouwen. Deze roman mag zich rekenen tot de categorie "moeilijk weg te leggen', want het vaardig geschreven verhaal vraagt erom om in een keer te worden uitgelezen. Het verhaal is spannend, soms ontroerend, een tikkeltje romantisch en bevat diepgang door de worstelingen van Kirsten en de thema's "seksueel misbruik' en "narcisme'. Ook de gelovige boodschap is aanwezig. Met verwijzingen naar verwante boeken en websites. Deze op zichzelf staande roman is de zesde titel op rij van deze auteur. Eerder verschenen van haar hand onder andere "Verzwegen verleden'* en de trilogie "Vlinderdans'**.


Benco. 20 december 2018

Het is een heerlijk lezend roman


De meeste gebeurtenissen die op de achterkant van het bevrijde hart staan hebben voor het boek begint al plaatsgevonden, hierdoor weet je wel goed wat de achtergrond is van de personen in dit boek en dat leidt tot meer begrip. Het begint als een heerlijk lezen roman maar wordt naarmate het verhaal vordert steeds meer richting de spannende roman geduwd. En dat leest prettig.
Kirsten zie je in dit verhaal ook steeds meer groeien van een afhankelijke, verdrietige vrouw naar een zelfstandige dame die weet wat ze wil. En vooral wat ze niet wil. Weer afhankelijk zijn van een man, nooit meer.
Haar zoon leert ook steeds meer begrip te krijgen voor de nieuw man in hun leven hoewel dat niet zonder slag of stoot gaat.
Er is wel aandacht voor het onderwerp ‘narcisme’ maar gelukkig wordt het boek geen documentaire over narcisten. De overleden man van Kirsten heeft een grote rol want zijn daden hadden veel effect op het gezin zoals het nu is. En dat is mooi gedaan. De relatie tussen Kirsten en de mannen waar ze nu mee te maken heeft loopt moeizaam en dat komt door wat ze in het verleden heeft meegemaakt. Dit is mooi weergegeven. Wel iets te gemakkelijk opgelost maar een boek moet op een gegeven moment een einde hebben. Misschien dat er nog mogelijkheden zijn voor een vervolg? Ik heb de personages nu goed leren kennen en nu is er ruimte voor hun toekomst.


Esther Scholten, 31 december 2018

Een boek waar mensen zeker hun hart aan kunnen ophalen.


Erwin trouwt met de mooie Kirsten, terwijl haar hart bij Marius ligt. Jaren later komt hij om en wordt Kirsten de hulp van haar voormalige schoonmoeder Lenie. Op een slechte dag worden zij overvallen, misbruikt en breekt Lenie, haar voormalig schoonmoeder haar heup waardoor zij in het ziekenhuis belandt. Zij kan een poosje niet alleen wonen wanneer zij moet herstellen van de operatie.
Een van de kinderen van Lenie besluit daarom dat het beter is voor alle partijen als Kirsten voorlopig bij Lenie intrekt om voor haar te zorgen. Maar, of dat nu wel zo handig is?

Het boek “ Het bevrijde hart” heeft een spannende opbouw en een verrassend plot. Je wilt graag doorlezen en de afloop kennen en weten hoe het de sleutelfiguren zal vergaan. Knap vind ik hoe de auteur zich ingeleefd heeft in de diverse personages al had ik persoonlijk de karakters van de dochters nog wel wat meer uit de verf willen zien komen. Ook bij de uitwerking van de ontknoping had ik nog wel wat meer afwisseling willen zien in de uiteenzetting over de profielen van de daders.

Ik vind het een vijfsterren boek en ik kijk uit naar meer werk van Marijke van Dijk. Ik zou dit boek zeker aanraden aan mensen die in een relatie zitten met iemand die een narcistische persoonlijkheid hebben en ik denk dat zij er zich in zullen herkennen. Het is zeker wel een boek waar mensen hun hart aan kunnen ophalen.
Tot slot, ik kijk uit naar een vervolg waar de persoon Lou de hoofdrol speelt. Wordt vervolgd?


Titia de Haan

Een ontspannen verhaal over een pittig thema


Kirsten Beuvink staat, na de plotselinge dood van haar man Erwin, alleen voor de opvoeding van haar drie kinderen. Daarbij is zij haar leven en identiteit bijna volledig kwijt. Dit is het gevolg van haar huwelijk met haar man die een narcistische persoonlijkheidsstoornis bleek te hebben. In het begin van hun romantische relatie leek het heel mooi en ging zij helemaal in hem op, maar na hun huwelijk, bleek zijn ware aard en is zij het slachtoffer geworden van zijn verbale en fysieke mishandeling en vernedering. Daarnaast verkwistte hij veel geld aan dure uitgaven en had hij avontuurtjes met diverse vrouwen. Voor de buitenwereld wist hij het zo te draaien dat iedereen geloofde dat zij degene was die geld verspilde en er andere mannen op na hield. Zelfs een pastor van de kerk geloofde haar kant van het verhaal niet. De gevolgen hiervan zijn verstrekkend. Zij heeft nog maar weinig financiële middelen tot haar beschikking, maar is ook emotioneel leeggezogen; ze ervaart voortdurend stress, voelt zich diep minderwaardig en is wantrouwig ten opzichte van een oude vriend die duidelijk meer aandacht aan haar besteedt. Een ander ingrijpend gevolg is de verdeeldheid binnen haar gezin; Kirsten haar oudste zoon zit vol woede richting iedereen om hem heen en respect voor de ander is ver te zoeken. Door een aantal bijzondere gebeurtenissen komt er bij hem een omslag. Ook Kirsten herstelt langzaam van wat haar is overkomen en er lijkt weer een liefdevolle toekomst voor haar in het vooruitzicht te komen.

De schrijfster heeft het aangedurfd in haar boek een lastig en complex thema aan te roeren. Zij behandelt nog twee andere pittige thema’s. Het is de vraag of niet niet teveel is voor één roman, het komt enigszins onwaarschijnlijk over. De link met het geloof in God is hierbij lastig te leggen. Ook wordt de uitwerking het proces van herstel van een narcistische relatie tekort gedaan en bij de verwerking van de gevolgen van andere traumatische gebeurtenissen mist ook één en ander aan diepgang. De schrijfstijl is luchtig, humoristisch en romantisch en is meer een combinatie van een liefdesroman en Whodunnit Detective dan een psychologische roman waarin pittige thema’s worden uitgewerkt en emoties op dieper niveau worden geraakt. De spanning in het verhaal wordt wel opgebouwd waardoor je graag wilt doorlezen. Er zijn verschillende verhaallijnen die de spanning opdrijven, je wordt op het verkeerde been gezet, waardoor de ontknoping verrassend is. De schrijfster verstaat de kunst om met woorden sfeer en beelden te scheppen waarin je wordt meegenomen. Deze stijl lijkt meer geschikt voor een liefdesgeschiedenis, een detective of wellicht ook een historische roman, die je kunt lezen ter ontspanning.

Tegenwoordig is er meer bekend over en hulp voor slachtoffers van narcistische mishandeling (in relaties), maar toch rust er nog een groot taboe op, zeker in Christelijke kringen. Mogelijk levert het boek wel een bijdrage aan het doorbreken hiervan om slachtoffers te helpen uit hun onvrijwillig isolement komen.


Verzwegen Verleden

Recensie Biblion: Lisanne Ortsen - juli 2018 -

Voor de fans van 'Haar naam was Sarah' en 'Het dagboek van Anne frank'


Als de 21-jarige Emma een dagboek vindt van Bärbel Laubach, een tiener ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, stort ze zich vol overgave in het verhaal. Bärbel woont met haar ouders en zusje in Oranienburg als de oorlog uitbreekt en vertelt gruwelijke verhalen over het kamp Sachsenhausen waar ze vlakbij wonen. Ze wordt verliefd op de Joodse dwangarbeider Tovi, maar deze liefde is onmogelijk. Zal Tovi de oorlog overleven? Als Emma het dagboek uit heeft, blijven er nog veel vragen in haar hoofd rondspoken. Ze besluit samen met David – hoogleraar geschiedenis – de waarheid en de verhalen achter dit dagboek te achterhalen. De auteur debuteerde in 2015 met "Bittere Erfenis' en is bekend van haar drieluik "Vlinderdans'.

Een roman over een verboden liefde, waarin stilgestaan wordt bij de verschrikkingen die zich afspeelden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal is spannend vanaf de eerste bladzijde en blijft interessant tot aan de laatste bladzijde. Hier en daar een spelfout maar dit is niet storend. Voor een breed publiek. Een mooi boek over de Tweede Wereldoorlog. Voor de fans van "Haar naam was Sarah' en "Het dagboek van Anne Frank'.Jan Meintz - 13 april 2018

Een prachtig, onroerend boek


Marijke van Dijk is een van de productiefste schrijfsters van Scholten Uitgeverij. Ze vindt het erg leuk om uitvoerig research te doen naar het onderwerp waarover ze gaat schrijven. Zelfs de vakanties staan in het teken van haar onderzoek. Deze nieuwe roman gaat over de Tweede Wereldoorlog gezien door de ogen van een jonge Duitse vrouw Bärbel Laubach, die woont in Oranienburg. Ze wordt geconfronteerd met de tragische gebeurtenissen rondom kamp Sachsenhausen. Bärbel besluit een dagboek bij te houden. Ze komt in verzet tegen het naziregime en probeert hulp te bieden aan een jonge dwangarbeider.
De schrijfster Marijke van Dijk heeft zich via haar research het leven van deze fictieve vrouw eigen gemaakt en minutieus beschreven wat de oorlogsjaren voor haar betekenen.
Met haar verhaal maakt Marijke ons als lezers nieuwsgierig, want wat doet het dagboek van Bärbel in een kelder in Groningen en hoe is het daar terechtgekomen? Gedreven om dit mysterie op te helderen, schakelt de vindster Emma Bosgra de hulp in van David Nouwen, hoogleraar geschiedenis die zich gespecialiseerd heeft in de Holocaust. Samen gaan ze op onderzoek uit.
Als u de uitkomst wilt weten zult u het prachtige, onroerende boek moeten lezen.Ina Gr. - 29 april 2018

Spannend en heel aangrijpend.

Geweldig mooi boek kon niet ophouden met lezen. Spannend en heel aangrijpend hoe het leven van Bärbel wordt beschreven en de zoektocht naar de herkomst van het dagboek. Het verhaal is verzonnen maar had zo echt gebeurd kunnen zijn, zo levensecht wordt het beschreven. Ook mijn man heeft het boek gelezen en kon het met veel moeite even wegleggen.Knutseltante - 8 mei 2018

Tot het einde houdt dit boek je in haar greep

Afgelopen donderdag dit boek gekocht en zondagavond om 22.00 was ik op de laatste bladzijde. Wat een mooi verhaal. De tweede wereldoorlog bekeken door een Duits meisje dat in het verkeerde huwelijk stapt. Tegelijkertijd loopt het verhaal van een meisje in het heden, een wees, die het dagboek van het Duitse meisje vindt en woont bij een oma. Ze gaat op zoek naar het verhaal achter het dagboek. Zelf worstelt ze ook met relaties. Het boek gaat over gebroken relaties tussen mensen, menselijke fouten maar ook hoop en innerlijke genezing. Tot het einde houdt dit boek je in haar greep hoe het afloopt.


Een alomvattend recensie

van de

Vlinderdans Trilogie

  

Meinsje - 25 november 2017

Gebroken in de cocon met als gevolg een gerafelde vleugel, desondanks klaar om te vliegen, om te dansen zelfs!

Vlinderdans is deel drie van een ongekend mooie trilogie.
Wie deze trilogie leest heeft iets prachtigs in handen.
Evenals de eerste twee delen heeft ook dit derde deel spanning, verdriet en humor in zich. Ook kijkt dit boek eerlijk naar de gevolgen van dat wat we meemaken en komt het boek niet met goedkope oplossingen.


Het is een breed georiënteerd boek en beschrijft genuanceerd over hoe het kan werken binnen diverse relaties. Onder andere in die van man/vrouw, ouder/kind, vriendschaps- en familierelaties.


Ook schrijft dit boek over de waarde van het delen van onze gevoelens.
Hoe we door te delen dichter bij de ander en dichter bij onszelf komen.
De hoofdpersonages zijn beiden alleen met hun gedachten. Door het boek heen leren zij de kostbaarheid van delen, van elkaar corrigeren en van elkaar trouw blijven.
Het boek schuwt intieme en ergerlijke onderwerpen niet.


Hoewel vlinderdans de afrondende roman is binnen de vlinderdanstrilogie, en dit derde deel duidelijk toewerkt naar een eind, is ook dit boek uitermate leerzaam, boeiend en is het een roman die verder gaat ook ná de eerste verliefdheid.
Een boek met verrassende wendingen die zorgen voor inzichten die van waarde zijn, ook voor het leven van de lezer zelf.


Een trilogie, geschikt voor zowel mannen als vrouwen, waarom je zult kunnen huilen, om zult kunnen lachen en waar je in zult willen blijven lezen!

/contact-agenda

Gebroken CoconInge - maart 2017

Met tranen in mijn ogen het boek uit gelezen. Wat een mooi meeslepend verhaal met een duidelijke boodschap. Een echte aanrader!


Erica – 10 augustus 2017

Een prachtige titel die de lading van deze roman helemaal dekt. Zo vast zitten in pijn, religie, trots en angst maar toch door je (weer) te richten op God, langzaam barstjes in je weerstand, in je zelf gespannen cocon zien komen… het daagt me uit om te kijken hoe het zit met mijn eigen cocon.

Wat een kostbaar geschenk om zo te mogen schrijven. Ik had er moeite mee om deze roman aan de kant te leggen.


Marijke schrijft op haar website: ‘Dat hij of zij mag losbreken uit die Cocon die hem/haar als mens verhindert om tot de bestemming te komen die God met de mens heeft’.

Dat kan ik alleen maar beamen!


Anneke – juni 2017

Er bloeit een romance op tussen de hoofdpersonen maar ze willen dit geen van beiden tonen.

Ze begrijpen elkaar helemaal niet en dit heeft alles met hun verleden te maken.

Beiden zijn ze enorm beschadigd en Ellen zowel lichamelijk als geestelijk, dit laat sporen na.

Ze moeten echter wel met elkaar leven omdat Ellen de nanny geworden is van Ryan's dochter. Een baan passend bij haar opleiding heeft ze niet kunnen vinden maar gelukkig is ze dol op Emily en wil ze maar al te graag voor haar zorgen.

Voor haar werkgever krijgt ze gevoelens en dat is wederzijds maar ze gedragen zich er niet naar, Ryan kan zo onvriendelijk en bot doen.

Gaanderweg in het verhaal wordt het allemaal duidelijker, er is veel herstel, vertrouwen en genezing in hun leven nodig.

De spanning loopt op er gebeurt van alles en ja, het kan niet anders of je wil gewoon het 2e deel lezen want hoe gaat het nu verder?


Een mannelijke lezer – april 2017

Afgelopen zaterdag ben ik aan jouw nieuwe boek begonnen, en terwijl ik absoluut GEEN boekenwurm ben, was ik zaterdag reeds halverwege gekomen.Niet afraffelend gelezen of zo, maar het verhaal, de hele entourage, de gebruikte woorden, de beschreven persoonlijkheden, processen en situaties, het bleef echt boeiend…

Zodat ik gisteren, reeds vroeg in de avond, de laatste bladzijde kon omslaan…een mooi open einde; wat vanzelfsprekend bedoeld is voor de andere aanvullingen.


Tijdens het boek vond ik vooral de “extreme gebeurtenissen” erg verrassend; die kun je niet zien aankomen, en werken absoluut mede ten goede om door te blijven lezen!

Ze volgen elkaar ook weer niet te snel op, zodat er een mooie golfbeweging in het verhaal blijft en het blijft uitnodigen om door te lezen.

Opgeteld heb ik gewoonweg erg genoten van jouw boek.

Ondanks dat misschien de meeste Romans door vrouwen gelezen wordt, vind ik ook juist dit boek echt een aanrader voor mannen!

Gewoonweg sterk gedetailleerd beschreven hoe ook mannen in het leven staan, niet alleen maar stoer (Ruwe Bolster, Blanke Pit), maar “een man mag OOK huilen” en voor zoveel diverse situaties in het leven ook elke keer weer opnieuw de juiste balans zoeken in ALLE opzichten.

/contact-agenda

  Gerafelde Vleugel


Ingo Uilenberg – juni 2017

Afgelopen weekend dit mooie tweede boek van de trilogie gelezen.

Wat ik erg helder vond, waren de lichte feedbacks naar het eerste deel; iets wat de verhaallijn alleen maar sterker maakt!

Dit uit het leven gegrepen boek is intensief, realistisch en erg indrukwekkend. Ik zie uit naar De Vlinderdans!Anneke – juli 2017

In dit tweede deel wordt de relatie tussen Ryan en Ellen nog meer op de proef gesteld. Wanneer openen ze zich voor elkaar? Ellens schoonzus komt met een onthullende bekentenis met vergeving en verzoening als resultaat. Ryans broer Ronald krijgt de kans om te laten zien dat hij meer is dan de verslaafde, aan lager wal geraakte zoon. Emily heeft het wel het moeilijkst van allemaal en zal haar biologische moeder eindelijk gaan inzien dat ze verwoestend bezig is?

Er gebeurt héél veel in het tweede deel maar doet je uitzien naar deel 3 om de ontknoping te lezen in de “Vlinderdans”.Ina - juni 2017

Ook het tweede deel is een heel mooi boek. Weer een spannend verhaal en kon weer niet ophouden met lezen. Nu natuurlijk heel nieuwsgierig naar deel 3.


Joke – september 2017

Gerafelde Vleugel is net als het eerste deel enorm meeslepend en indrukwekkend. Heb met tranen de laatste hoofdstukken uitgelezen. Een aanrader om deze boeken te lezen! Ben zeer benieuwd naar het laatste deel ‘Vlinderdans’!


Vlinderdans

Leonie - novemeber 2017

Een meeslepend slot over de relatie tussen twee mensen die beiden worstelen met pijn en de gevolgen uit het verleden. Ik heb ook de vlinderdans weer met een lach en een traan gelezen. Alle drie de delen van de vlinderdans trilogie bleven mij boeien. Drie heerlijk christelijke romans. De eerste met een cliffhanger. Gelukkig zijn nu alle drie te bestellen en kunt u ze in één ruk uitlezen. Een serie die je zeker in de kast wilt laten staan om later nog eens te kunnen lezen!


Wiekelyn - november 2017

Dit is een van de mooiste Trilogie die ik al 2 keer gelezen heb.
Een meeslepend verhaal.
Marijke is een schrijfster die een prettige leesstijl heeft.
Het is vooral voor lezers die iets meer willen dan een simpele roman.
Het is van harte aan te bevelen.


Inge - november 2017

Eindelijk het derde deel van de Vlinderdans Trilogie in huis! Enorm benieuwd hoe het zal aflopen met Ellen, Ryan en Emily.
Ook deel drie voldoet geheel aan mijn verwachtingen. Het verhaal is meeslepend en duidelijk geschreven waardoor je meteen in het verhaal zit. Binnen drie dagen had ik deel drie uit.

Een echte aanrader: de Vlinderdans Trilogie. Drie heerlijke boeken die je meenemen in een spannend en romantisch verhaal.

/contact-agenda

Bittere Erfenis


Hannie - januari 2016

Marijke heeft een zeer boeiend en een veel besproken onderwerp in de christelijke wereld, in een spannend en tevens ontroerd verhaal durven weten vast te leggen.


Ik wist al veel over de eindtijd en over groeperingen die in het geniep bezig zijn een wereld orde te maken, maar heb dankzij dit boek ook weer veel mogen bijleren.


Knap hoe ze die informatie in een roman vorm beschrijft. Een echte aanrader!


Jan - januari 2016

Ik was oprecht verrast toen ik dit boek las.

Hoe deze onbekende schrijver haar verhaal uiteenzet met verrassende plotwendingen.


Het deed me denken aan de boeken van Dan Brown. Spannend, verrassend en goed uitgedacht geschreven. Ik ben benieuwd wat deze schrijver nog meer te bieden heeft.


Anja - juni 2016

Bittere Erfenis is een spannende roman waar Alex, het gevecht met zijn vader aangaat om zijn eigen droom na te realiseren.


Ik vond het erg voor Alex dat zijn vader hem pusjte om zijn wil te doen. Ook zijn frustratie om Marianne, te krijgen die alleen met christelijke jongens verkering wilde hebben trok me heel erg. Ik vond het christelijk dan ook heel goed. Gelukkig niet heel prekerig.


Ik leefde me helemaal in de personen en kon het boek maar moeilijk aan de kant leggen. Ik heb tot drie uur in de nacht doorgelezen. Echt goed gedaan! Ik kan het iedereen aanraden vooral tieners om mijn leeftijd.


Mannelijke lezer - januril 2017

Ik hou van spannende verhalen met een christelijke tintje, maar het moet er niet te dik bovenop zitten. Spannend was het zeker en het zat er zeker niet te dik boven op. De balans was precies goed. Vooral de spanning tussen de ongelovige Alex en de gelovige Marianne werd goed omschreven.


Ook Alex' worsteling om zich van de knellende banden van zijn verleden te bevrijden, was heel goed uitgedacht en verwoord. De lezer werd meegezogen in het verhaal en de speurtocht om Marianne terug te vinden. Nadeel was echter wel dat er veel personages in voor kwamen, dit maakte het soms wat verrwarrent. De auteur maakt dit goed door de namenlijst achter in het boek.


Misschien een leuk feitje, mijn zoon vond het zeker goed genoeg voor een film. Dus wie weet...