Boeken

Romans, geschreven vanuit een christelijke overtuiging

De vrouwe van Almarick

Vanaf 22 maart 2019 te koop via deze website of

Scholten Uitgeverij.


€18,95

De vrouwe van Almarick


Op zeer jonge leeftijd trouwt Gwendalyn van Ravensworth met de Schotse prins Almarick MacMalcolm. Wanneer de prins gehoor geeft aan de oproep van de paus om het Heilige Land van de Saracenen te verlossen, laat hij Gwendalyn in Engeland achter. Hoopvol wacht ze op de terugkeer van haar man. Pas na jaren keren de eerste christenstrijders terug. Onder hen ridder Ribald de Mowbray. Deze man heeft zijn zinnen op Gwendalyn gezet. Wanneer haar vader ziek wordt, laat Gwendalyns broer het huwelijk met de vermiste prins nietig verklaren. Uit vrees voor De Mowbray vlucht ze naar Schotland. Daar vindt ze uiteindelijk bescherming bij heer Aayden MacDuncan, erfgenaam van het Huis van Craig. Een man die niet ongeschonden van de heilige strijd is teruggekeerd. Is Gwendalyn hier veilig of loert er een nog groter gevaar?


De vrouwe van Almarick is een meeslepend verhaal dat zich afspeelt in de roerige tijd rondom de eerste kruistocht. Een tijd waarin geloof en bijgeloof een grote rol spelen in het leven van alledag.


Het Bevrijde Hart


Na de plotselinge dood van haar man, staat Kirsten Beuvink alleen voor de opvoeding van haar drie kinderen. Niet alleen laat Erwin haar financieel berooid achter, ook mentaal zit ze er volledig doorheen. Voor de buitenwereld was haar man een engel, voor Kirsten en haar kinderen een demon. Kirsten doet er alles aan om het gezin draaiende te houden, maar ze belandt in een depressie. Daarnaast kampt ze met een groot geheim dat ze aan niemand durft te vertellen. Met behulp van een psycholoog krabbelt ze langzaam omhoog.

Wanneer het dorp wordt opgeschrikt door een reeks brute zedendelicten, komt Kirsten noodgedwongen met haar kinderen bij de weduwe Lenie van Essen wonen. Alleen heeft ze nu te maken met de zoon, Marius van Essen. De man met wie ze ooit eens goed bevriend was. Durft ze zich voor hem open te stellen of is de deur naar liefde en vertrouwen voorgoed gesloten?


Het Bevrijde Hart is een ontroerend verhaal over een weduwe die uit een narcistische relatie is ontsnapt en worstelt met haar zelfbeeld, liefde en vertrouwen.


Vanaf september te koop voor €15,95.Het Bevrijde Hart

€ 15.95

Vanaf september 2018 te koop.

Exclusief €4,05 verzendkosten

Verzwegen

Verleden

€16,95

ex. €6,30 verzendkosten

Nu te bestellen via deze website.

/boeken

Verzwegen Verleden

Een dagboek brengt het verleden tot leven.


Wanneer de studente Emma Bosgra in de kelder van haar hospita een oude koffer met daarin een dagboek vindt, is haar nieuwsgierigheid meteen gewekt. Ze wordt meegezogen in het bewogen leven van Bärbel Laubach die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in het Duitse stadje Oranienburg woonde. Bärbels bemoeienissen met een dwangarbeider, haar liefdesleven en de tragische gebeurtenissen in en rondom kamp Sachsenhausen, laten Emma niet meer los. Hoe is het dagboek van Bärbel in de stad Groningen terechtgekomen? Deze en meerdere vragen spelen dagenlang door Emma’s hoofd. Gedreven om dit mysterie op te helderen, schakelt ze de hulp in van David Nouwen, hoogleraar geschiedenis die zich gespecialiseerd heeft in de Holocaust. Samen gaan ze op onderzoek uit.

Het spoor leidt hen van het Groningse platteland naar oude archieven in Amsterdam, de verschrikkingen van kamp Sachsenhausen en zelfs naar het eeuwenoude Berlijn.

Kunnen ze het mysterie oplossen of zal de waarheid voor altijd verzwegen blijven?

‘Verzwegen Verleden’ is een aangrijpend verhaal over opoffering, moed en vergeving, in een tijd waarin de liefde soms mijlenver weg lijkt.

/boeken

Gebroken Cocon

deel 1

Gebroken Cocon        Gerafelde Vleugel         Vlinderdans

Na zes jaar in de VS te hebben gewoond, keert Ryan Arlington terug naar zijn geboortedorp. Een illusie armer en een kind rijker. Verbitterd stort hij zich op zijn werk en laat zijn moeder op zijn dochtertje Emily passen. Maar wanneer Emily door de onoplettendheid van zijn moeder in levensgevaar verkeert, besluit hij een nanny in dienst te nemen. Een jonge vrouw die hij nog van vroeger kent. Maar of dit wel zo verstandig is, valt te betwijfelen.


Ellen Dunning kampt met een groot geheim, dat ze jarenlang voor de buitenwereld verborgen weet te houden. Wanneer zij als nanny komt te werken bij de welgestelde Ryan Arlington, leert zij dat ze niet de enige is die dagelijks met de pijn van het verleden geconfronteerd wordt. Langzaam maar zeker komen er barsten in haar zelfgesponnen cocon. Durft Ellen de stap te zetten naar liefde en herstel of is er meer voor nodig om die weg in te slaan?


Gebroken Cocon is het eerste deel van de Vlinderdans trilogie. Een boeiende trilogie waar de lezer wordt meegezogen in het meeslepende verhaal over liefde, vergeving en herstel. Andere delen zijn: Gerafelde Vleugel en Vlinderdans.Gebroken Cocon

Deel 1

van de

Vlinderdans Trilogie


Vanaf maart 2017 in de boekwinkel te koop of via de website.

€ 15,00

excl. € 4,05 verzendkostenGerafelde Vleugel

deel 2

van de

Vlinderdans Trilogie


Vanaf maart 2017 in de boekwinkel te koop of via de website.

€ 15,00

excl. € 4,05 verzendkosten/boeken 

Gerafelde Vleugel

deel 2

Gebroken Cocon      Gerafelde Vleugel    VlinderdansNa het drama van Ryan Arlingtons arrestatie en Emily’s uithuisplaatsing, keert Ellen Dunning gedesillusioneerd terug naar Nederland. Maar ook hier wacht haar een onaangename verrassing. Haar goed bewaard verleden wordt ten grabbel gegooid, wat niet alleen voor zichzelf maar ook voor haar hele familie verstrekkende gevolgen heeft. Hierdoor wordt Ellen gedwongen om kritisch naar zichzelf te kijken.

Tijdens zijn verblijf in de penitentiaire inrichting in de VS, worstelt Ryan om zich staande te houden in het complexe hiërarchische systeem van het gevangenisleven. Zijn advocaat doet er alles aan om Ryans onschuld voor de buitenwereld te bewijzen. Dan wordt Ryan op een ruwe manier wakker geschud en schreeuwt alles in hem om wraak.

Gerafelde Vleugel is het tweede deel van de Vlinderdans trilogie. Een boeiende trilogie waar de lezer wordt meegezogen in het meeslepende verhaal over liefde, vergeving en herstel. Andere delen zijn: Gebroken Cocon en Vlinderdans.

 


/boeken

Vlinderdans

deel 3

Gebroken Cocon      Gerafelde Vleugel    VlinderdansIn Vlinderdans gaat Ryan Arlington de strijd aan met zijn advocaat om de voogdij over zijn dochter Emily te behouden. Om de relatie met zijn nanny voor de buitenwereld geheim te houden, verbergt hij zich achter zijn vertrouwde, koele façade. Hulp uit onverwachte hoek zou hem weleens tot redding kunnen zijn. Maar is Ryan wel bereid om deze te accepteren?

Hoewel Ellen haar liefde voor Ryan heeft beleden, kampt ze nog steeds met angsten uit haar verleden. Ryan doet er alles aan om Ellen van die angst te bevrijden, maar beseft niet dat zijn inmenging juist het tegenovergestelde bewerkstelligt. Lukt het Ellen om eindelijk haar vleugels uit te slaan of kruipt ze weer terug in haar zelfgesponnen cocon?

Vlinderdans is het slot van de Vlinderdans trilogie. Een boeiende trilogie waarin de lezer wordt meegezogen in het meeslepende verhaal over liefde, vergeving en herstel. Andere delen zijn: Gebroken Cocon en Gerafelde Vleugel.Vlinderdans

deel 3

van de

Vlinderdans Trilogie

€ 15,00

excl. € 4,05 verzendkostenBittere Erfenis

Een meeslepend verhaal over een vader en een zoon die lijnrecht tegenover elkaar staan.

Alleen te koop via de website

voor €19,95

exclusief verzendkosten

/boeken

Bittere Erfenis

Debuutroman


Xander Berkhey regeert met ijzeren hand de multinationale onderneming Berkhey Developments. Zijn zoon en erfgenaam Alexander zal hem eens opvolgen. Er is echter één probleem: Alex voelt er niets voor.


Als Alex per toeval ontdekt dat hij door zijn vader jarenlang nauwlettend in de gaten wordt gehouden, begint hij te twijfelen over zijn vaders integriteit. Samen met Marianne Liefers gaat hij op onderzoek uit en komt tot de schokkende ontdekking dat er familiegeheimen zijn die het licht niet kunnen verdragen. Pas wanneer Marianne ernstig in gevaar verkeert, wordt Alex gedwongen om een keuze te maken. Een keuze die zijn leven drastisch zal veranderen.


Is Alex in staat om de waarheid aan het licht te brengen? Of wordt hij in een dodelijk web gezogen, gesponnen door een geheimzinnige, wereldwijde organisatie die in alle lagen van de maatschappij doorgedrongen is. Een organisatie die niets schuwt. Zelfs moord niet.

Marijke van Dijk

Auteur | Schrijfcoach | Spreker

Schrijver met een christelijke visie