Marijke van Dijk

Auteur | Schrijfcoach | Spreker

Schrijven vanuit een christelijke visie

Hoe het allemaal begon

Lieve boekenlezers,

Dit jaar was voor mij een bewogen, spannend en enerverend jaar. Samen met mijn man en kinderen zijn we een weg ingeslagen waar we niet van wisten waar het naar toe zou leiden.


Hoe het begon.

Het begon allemaal in april 2016. Na speuren op het internet kwam ik op de site van Scholten Uitgeverij terecht. Een jonge, christelijke onderneming die beginnende auteurs een kans wil geven hun schrijverstalent voor Gods koninkrijk in te zetten. ‘Dit is het,’ dacht ik en ik besloot meteen te bellen, voordat de moed me in mijn schoenen zonk. Cees Scholten wilde eerst wel eens weten met wie hij te maken had en nodigde me uit in zijn kantoor in Zwolle.


Scholten uitgeverij

Tot mijn verrassing werd ik verwelkomd door een niet al te grote, goedlachse, enthousiaste man die niet veel ouder dan mij is. Vol passie vertelde hij over zijn werk als uitgever. Daarnaast vuurde hij een salvo van vragen op mij af en hij vertelde me hoe de trilogie uitstekend in zijn fonds zou passen. Hij zou me over twee weken terugbellen.


Maar die twee weken werden drie, toen vier. Totdat ik – met zweet in mijn handen – besloot om hem maar te bellen. ‘Heb je mijn mail dan niet ontvangen?’ was zijn reactie. Hij wilde graag met me samenwerken en vroeg zich af waarom ik nog niets van mij had laten horen. Ik was stom verbaasd en wist even niet wat ik moest zeggen. Natuurlijk was ik blij en ik wilde dolgraag met hem verdergaan, onder één voorwaarde; Hester Wigman moest de vormgeving doen. Deze had ze ook voor Bittere Erfenis gedaan en ik had er lovende reacties op gekregen. Tot ons geluk ging Cees akkoord, mits de ontwerpen aan zijn verwachting voldeden. En of ze dat deden…


Vlinderdans

En dan was daar het moment, het eerste deel van de Vlinderdans trilogie; Gebroken Cocon mocht ik in maart in mijn handen houden. Gerafelde Vleugel hebben we thuis gepresenteerd en ook de presentatie van Vlinderdans mocht eind september bij ons thuis plaatsvinden.


De hele dag was ik in een soort euforische stemming. Eindelijk mocht ik het laatste deel in mijn handen houden. Helaas belandde ik met beide benen hard op de grond toen mijn man me wees op het rugpand. VLINDERDAND stond er geschreven en achterop bleek de verkeerde covertekst te staan. Ik kon wel janken… Zo had je een huis vol verheugde mensen en nu moest ik ze vertellen dat dit boek niet verkocht kon worden. Wat niet kon… Iedereen ging toch met een ‘fout’ boek naar huis, met de voorwaarde dit boek te vernietigen zodra de ‘goede’ toegezonden was. Er mankeerde immers niets aan de inhoud? Iedereen blij en ook ik was weer getroost.


Recensies

De recensies die ik van jullie mocht ontvangen, verrasten me. De meeste van jullie hadden Gebroken Cocon in mum van tijd uit! Ook Gerafelde Vleugel werd gretig gelezen. Ik kreeg zelfs te horen dat er één iemand was die binnen drie dagen beide delen uit las. Hoe zo boekenverslinder? Het geduldig wachten op deel drie moet dan wel een beproeving zijn.


Gebroken Cocon in de bibliotheken

Biblion, de organisatie die er voor zorgt dat de bibliotheken gevuld blijven, heeft een positieve recensie van Gebroken Cocon geschreven met als resultaat dat eind deze maand in meer dan 236 bibliotheken deel 1 ligt. Voor Gerafelde Vleugel was de recensie van Biblion wat minder lovend en ik kijk nu met gezonde spanning uit naar deel drie.


Oproep aan jullie

Cees Scholten melde mij van de week, dat recensies doorslaggevend zijn voor het succes van een schrijver. Vooral de recensies op Bol.com worden goed gelezen. Dit niet alleen door lezers, maar juist ook door boekwinkels. Mijn vraag aan jullie is, zouden jullie een recensie willen plaatsen? Vooral voor Gerafelde Vleugel want daar staat nog maar een paar van op, hoewel ik hier persoonlijk al veel mooie reacties over heb gehoord.


Inschrijven doe je als volgt: ga na de site – door de onderstaande link te gebruiken - en schrijf je in. Je mag je eigen naam gebruiken of je verzint er één, dat maakt niet uit. Wees eerlijk, maar vertel niet het plot, want dat zou jammer zijn. Het duurt een paar dagen en dan staat het erop. Alvast heel hartelijk bedankt. https://www.bol.com/nl/p/gerafelde-vleugel/9200000075471324/


Nog één ding…


Zonder jullie had ik nooit de stap genomen om door te gaan met schrijven. Dus, heel hartelijk dank voor jullie positieve, lieve, bemoedigende en hartverwarmende reacties!Een lieve lezersgroet en Gods Zegen!