Marijke van Dijk

Auteur | Spreker

Schrijven vanuit een christelijke visie

Vlinderdans trilogie

Gebroken Cocon - Gerafelde vleugel - Vlinderdans

Wie gekwetst is, heeft de neiging zich in een cocon terug te trekken.
Zo ook Ellen Dilling. Tot zij bij Ryan Arlington komt werken en leert dat zij niet de enige die gekwetst is. Kan Ellen uit haar cocon losbreken of is er meer voor nodig. Lees deze bestseller en laat je bemoedigen.

Gebroken Cocon

deel 1

Gebroken Cocon Gerafelde Vleugel         Vlinderdans


Na zes jaar in de VS te hebben gewoond, keert Ryan Arlington terug naar zijn geboortedorp. Een illusie armer en een kind rijker. Verbitterd stort hij zich op zijn werk en laat zijn moeder op zijn dochtertje Emily passen. Maar wanneer Emily door de onoplettendheid van zijn moeder in levensgevaar verkeert, besluit hij een nanny in dienst te nemen. Een jonge vrouw die hij nog van vroeger kent. Maar of dit wel zo verstandig is, valt te betwijfelen.


Ellen Dunning kampt met een groot geheim, dat ze jarenlang voor de buitenwereld verborgen weet te houden. Wanneer zij als nanny komt te werken bij de welgestelde Ryan Arlington, leert zij dat ze niet de enige is die dagelijks met de pijn van het verleden geconfronteerd wordt. Langzaam maar zeker komen er barsten in haar zelfgesponnen cocon. Durft Ellen de stap te zetten naar liefde en herstel of is er meer voor nodig om die weg in te slaan?


Gebroken Cocon is het eerste deel van de Vlinderdans trilogie. Een boeiende trilogie waar de lezer wordt meegezogen in het meeslepende verhaal over liefde, vergeving en herstel. Andere delen zijn: Gerafelde Vleugel en Vlinderdans.


€15,-Alle drie samen €35,-

excl.4,50 verzend kosten (per boek)

€7,25 verzendkosten per trilogie


Bestellen via contactformulier /contact-agenda


Uitgeverij: Scholten Uitgeverij

Bindwijze: Paperback

Verschijningsdatum: februari 2017

Afmetingen 21,1 x 14,7 x 2,3 cm

Aantal pagina's 252 pagina's

ISBN:9789 07985 9580


Bestellen via Contactformulier /contact-agenda


Uitgeverij: Scholten Uitgeverij

Bindwijze: Paperback

Verschijningsdatum mei 2017

Afmetingen 21 x 14,5 x 2,1 cm

Aantal pagina's 232 pagina's

ISBN: 9789 07985 9597

Gerafelde Vleugel

deel 2

Gebroken Cocon Gerafelde Vleugel VlinderdansNa het drama van Ryan Arlingtons arrestatie en Emily’s uithuisplaatsing, keert Ellen Dunning gedesillusioneerd terug naar Nederland. Maar ook hier wacht haar een onaangename verrassing. Haar goed bewaard verleden wordt ten grabbel gegooid, wat niet alleen voor zichzelf maar ook voor haar hele familie verstrekkende gevolgen heeft. Hierdoor wordt Ellen gedwongen om kritisch naar zichzelf te kijken.

Tijdens zijn verblijf in de penitentiaire inrichting in de VS, worstelt Ryan om zich staande te houden in het complexe hiërarchische systeem van het gevangenisleven. Zijn advocaat doet er alles aan om Ryans onschuld voor de buitenwereld te bewijzen. Dan wordt Ryan op een ruwe manier wakker geschud en schreeuwt alles in hem om wraak.

Gerafelde Vleugel is het tweede deel van de Vlinderdans trilogie. Een boeiende trilogie waar de lezer wordt meegezogen in het meeslepende verhaal over liefde, vergeving en herstel. Andere delen zijn: Gebroken Cocon en Vlinderdans.


€15,-


Alle drie samen €35,-

excl. 3,50 verzend kosten (per boek)

€5,- verzendkosten per trilogieVlinderdans

deel 3

Gebroken Cocon      Gerafelde Vleugel Vlinderdans


In Vlinderdans gaat Ryan Arlington de strijd aan met zijn advocaat om de voogdij over zijn dochter Emily te behouden. Om de relatie met zijn nanny voor de buitenwereld geheim te houden, verbergt hij zich achter zijn vertrouwde, koele façade. Hulp uit onverwachte hoek zou hem weleens tot redding kunnen zijn. Maar is Ryan wel bereid om deze te accepteren?

Hoewel Ellen haar liefde voor Ryan heeft beleden, kampt ze nog steeds met angsten uit haar verleden. Ryan doet er alles aan om Ellen van die angst te bevrijden, maar beseft niet dat zijn inmenging juist het tegenovergestelde bewerkstelligt. Lukt het Ellen om eindelijk haar vleugels uit te slaan of kruipt ze weer terug in haar zelfgesponnen cocon?

Vlinderdans is het slot van de Vlinderdans trilogie. Een boeiende trilogie waarin de lezer wordt meegezogen in het meeslepende verhaal over liefde, vergeving en herstel. Andere delen zijn: Gebroken Cocon en Gerafelde Vleugel.


€15,-


Alle drie samen €35

excl. 3,50 verzend kosten (per boek)

€5,- verzendkosten per trilogieBestellen via contactformulier /contact-agenda


Uitgeverij: Scholten Uitgeverij

Bindwijze: Paperback

Verschijningsdatum november 2017

Afmetingen 21,5 x 14,9 x 2,8 cm

Aantal pagina's 268 pagina's

Recensies

Een alomvattend recensie van de Vlinderdans Trilogie

Meinsje - 25 november 2017


Een trilogie, geschikt voor zowel mannen als vrouwen, waarom je zult kunnen huilen, om zult kunnen lachen en waar je in zult willen blijven lezen!

Gebroken in de cocon met als gevolg een gerafelde vleugel, desondanks klaar om te vliegen, om te dansen zelfs!

Vlinderdans is deel drie van een ongekend mooie trilogie.
Wie deze trilogie leest heeft iets prachtigs in handen.
Evenals de eerste twee delen heeft ook dit derde deel spanning, verdriet en humor in zich. Ook kijkt dit boek eerlijk naar de gevolgen van dat wat we meemaken en komt het boek niet met goedkope oplossingen.

Het is een breed georiënteerd boek en beschrijft genuanceerd over hoe het kan werken binnen diverse relaties. Onder andere in die van man/vrouw, ouder/kind, vriendschaps- en familierelaties.

Ook schrijft dit boek over de waarde van het delen van onze gevoelens.
Hoe we door te delen dichter bij de ander en dichter bij onszelf komen.
De hoofdpersonages zijn beiden alleen met hun gedachten. Door het boek heen leren zij de kostbaarheid van delen, van elkaar corrigeren en van elkaar trouw blijven.
Het boek schuwt intieme en ergerlijke onderwerpen niet.

Hoewel vlinderdans de afrondende roman is binnen de vlinderdanstrilogie, en dit derde deel duidelijk toewerkt naar een eind, is ook dit boek uitermate leerzaam, boeiend en is het een roman die verder gaat ook ná de eerste verliefdheid.
Een boek met verrassende wendingen die zorgen voor inzichten die van waarde zijn, ook voor het leven van de lezer zelf.

Een trilogie, geschikt voor zowel mannen als vrouwen, waarom je zult kunnen huilen, om zult kunnen lachen en waar je in zult willen blijven lezen!

Gerafelde Vleugel


Ingo Uilenberg – juni 2017

Afgelopen weekend dit mooie tweede boek van de trilogie gelezen.

Wat ik erg helder vond, waren de lichte feedbacks naar het eerste deel; iets wat de verhaallijn alleen maar sterker maakt!

Dit uit het leven gegrepen boek is intensief, realistisch en erg indrukwekkend. Ik zie uit naar De Vlinderdans!Anneke – juli 2017

In dit tweede deel wordt de relatie tussen Ryan en Ellen nog meer op de proef gesteld. Wanneer openen ze zich voor elkaar? Ellens schoonzus komt met een onthullende bekentenis met vergeving en verzoening als resultaat. Ryans broer Ronald krijgt de kans om te laten zien dat hij meer is dan de verslaafde, aan lager wal geraakte zoon. Emily heeft het wel het moeilijkst van allemaal en zal haar biologische moeder eindelijk gaan inzien dat ze verwoestend bezig is?

Er gebeurt héél veel in het tweede deel maar doet je uitzien naar deel 3 om de ontknoping te lezen in de “Vlinderdans”.Ina - juni 2017

Ook het tweede deel is een heel mooi boek. Weer een spannend verhaal en kon weer niet ophouden met lezen. Nu natuurlijk heel nieuwsgierig naar deel 3.


Joke – september 2017

Gerafelde Vleugel is net als het eerste deel enorm meeslepend en indrukwekkend. Heb met tranen de laatste hoofdstukken uitgelezen. Een aanrader om deze boeken te lezen! Ben zeer benieuwd naar het laatste deel ‘Vlinderdans’!


Gebroken Cocon

Inge - maart 2017

Met tranen in mijn ogen het boek uit gelezen. Wat een mooi meeslepend verhaal met een duidelijke boodschap. Een echte aanrader!


Erica – 10 augustus 2017

Een prachtige titel die de lading van deze roman helemaal dekt. Zo vast zitten in pijn, religie, trots en angst maar toch door je (weer) te richten op God, langzaam barstjes in je weerstand, in je zelf gespannen cocon zien komen… het daagt me uit om te kijken hoe het zit met mijn eigen cocon.

Wat een kostbaar geschenk om zo te mogen schrijven. Ik had er moeite mee om deze roman aan de kant te leggen.


Marijke schrijft op haar website: ‘Dat hij of zij mag losbreken uit die Cocon die hem/haar als mens verhindert om tot de bestemming te komen die God met de mens heeft’.

Dat kan ik alleen maar beamen!


Anneke – juni 2017

Er bloeit een romance op tussen de hoofdpersonen maar ze willen dit geen van beiden tonen.

Ze begrijpen elkaar helemaal niet en dit heeft alles met hun verleden te maken.

Beiden zijn ze enorm beschadigd en Ellen zowel lichamelijk als geestelijk, dit laat sporen na.

Ze moeten echter wel met elkaar leven omdat Ellen de nanny geworden is van Ryan's dochter. Een baan passend bij haar opleiding heeft ze niet kunnen vinden maar gelukkig is ze dol op Emily en wil ze maar al te graag voor haar zorgen.

Voor haar werkgever krijgt ze gevoelens en dat is wederzijds maar ze gedragen zich er niet naar, Ryan kan zo onvriendelijk en bot doen.

Gaanderweg in het verhaal wordt het allemaal duidelijker, er is veel herstel, vertrouwen en genezing in hun leven nodig.

De spanning loopt op er gebeurt van alles en ja, het kan niet anders of je wil gewoon het 2e deel lezen want hoe gaat het nu verder?


Een mannelijke lezer – april 2017

Afgelopen zaterdag ben ik aan jouw nieuwe boek begonnen, en terwijl ik absoluut GEEN boekenwurm ben, was ik zaterdag reeds halverwege gekomen.Niet afraffelend gelezen of zo, maar het verhaal, de hele entourage, de gebruikte woorden, de beschreven persoonlijkheden, processen en situaties, het bleef echt boeiend…

Zodat ik gisteren, reeds vroeg in de avond, de laatste bladzijde kon omslaan…een mooi open einde; wat vanzelfsprekend bedoeld is voor de andere aanvullingen.


Tijdens het boek vond ik vooral de “extreme gebeurtenissen” erg verrassend; die kun je niet zien aankomen, en werken absoluut mede ten goede om door te blijven lezen!

Ze volgen elkaar ook weer niet te snel op, zodat er een mooie golfbeweging in het verhaal blijft en het blijft uitnodigen om door te lezen.

Opgeteld heb ik gewoonweg erg genoten van jouw boek.

Ondanks dat misschien de meeste Romans door vrouwen gelezen wordt, vind ik ook juist dit boek echt een aanrader voor mannen!

Gewoonweg sterk gedetailleerd beschreven hoe ook mannen in het leven staan, niet alleen maar stoer (Ruwe Bolster, Blanke Pit), maar “een man mag OOK huilen” en voor zoveel diverse situaties in het leven ook elke keer weer opnieuw de juiste balans zoeken in ALLE opzichten.


Vlinderdans