Marijke van Dijk

Auteur | Spreker

Schrijven vanuit een christelijke visie

Bittere Erfenis

Debuutroman

Deze spannende roman probeert een tipje van de sluier op te lichten over geheimzinnige organisaties die de wereld willen besturen.

Bittere Erfenis

Debuutroman


Xander Berkhey regeert met ijzeren hand de multinationale onderneming Berkhey Developments. Zijn zoon en erfgenaam Alexander zal hem eens opvolgen. Er is echter één probleem: Alex voelt er niets voor.


Als Alex per toeval ontdekt dat hij door zijn vader jarenlang nauwlettend in de gaten wordt gehouden, begint hij te twijfelen over zijn vaders integriteit. Samen met Marianne Liefers gaat hij op onderzoek uit en komt tot de schokkende ontdekking dat er familiegeheimen zijn die het licht niet kunnen verdragen. Pas wanneer Marianne ernstig in gevaar verkeert, wordt Alex gedwongen om een keuze te maken. Een keuze die zijn leven drastisch zal veranderen.


Is Alex in staat om de waarheid aan het licht te brengen? Of wordt hij in een dodelijk web gezogen, gesponnen door een geheimzinnige, wereldwijde organisatie die in alle lagen van de maatschappij doorgedrongen is. Een organisatie die niets schuwt. Zelfs moord niet.


€5,00

Gratis bij één van de vier delen van:

'De vier ruiters' serie.
Uitgeverij: Van Dijk Uitgeverij,

Bindwijze: Paperback

Verschenen november 2015

416 pagina's

Formaat: 22 cm.

ISBN 9789 08243 1704


Recensies

Hannie - januari 2016

Marijke heeft een zeer boeiend en een veel besproken onderwerp in de christelijke wereld in een spannend en tevens ontroerd verhaal durven weten vast te leggen.

Ik wist al veel over de eindtijd en over groeperingen die in het geniep bezig zijn een wereld orde te maken, maar heb dankzij dit boek ook weer veel mogen bijleren.

Knap hoe ze die informatie in een roman vorm beschrijft. Een echte aanrader!


Jan - januari 2016

Ik was oprecht verrast toen ik dit boek las. Hoe deze onbekende schrijver haar verhaal uiteenzet met verrassende plotwendingen.

Het deed me denken aan de boeken van Dan Brown. Spannend, verrassend en goed uitgedacht geschreven. Ik ben benieuwd wat deze schrijver nog meer te bieden heeft.


Anja - juni 2016

Bittere Erfenis is een spannende roman waar Alex, het gevecht met zijn vader aangaat om zijn eigen droom na te realiseren.

Ik vond het erg voor Alex dat zijn vader hem pusjte om zijn wil te doen. Ook zijn frustratie om Marianne, te krijgen die alleen met christelijke jongens verkering wilde hebben trok me heel erg. Ik vond het christelijk dan ook heel goed. Gelukkig niet heel prekerig.

Ik leefde me helemaal in de personen en kon het boek maar moeilijk aan de kant leggen. Ik heb tot drie uur in de nacht doorgelezen. Echt goed gedaan! Ik kan het iedereen aanraden vooral tieners om mijn leeftijd.


Mannelijke lezer - januari 2017

Ik hou van spannende verhalen met een christelijke tintje, maar het moet er niet te dik bovenop zitten. Spannend was het zeker en het zat er zeker niet te dik boven op. De balans was precies goed. Vooral de spanning tussen de ongelovige Alex en de gelovige Marianne werd goed omschreven.

Ook Alex' worsteling om zich van de knellende banden van zijn verleden te bevrijden, was heel goed uitgedacht en verwoord. De lezer werd meegezogen in het verhaal en de speurtocht om Marianne terug te vinden. Nadeel was echter wel dat er veel personages in voor kwamen, dit maakte het soms wat verrwarrent. De auteur maakt dit goed door de namenlijst achter in het boek. Misschien een leuk feitje, mijn zoon vond het zeker goed genoeg voor een film. Dus wie weet.